Sommer. Sol. Is. Dykking. Squash

Nu e vi snart ferdig med ferien, og æ må si æ har hatt det bra! Sola varmer godt, og æ har fått en sjarmerende rødfarge over mesteparten av kroppen. Kanskje æ klarer å oppdrive en lags brunfarge før vi drar, det hadde ikke vært å forakte i det hele tatt.
Dagan har vært rimelig hektisk hittil, men vi har hatt tid til å slappe av også. Vi har tatt dykkerlappen(!!), vært i Luxor, farta rundt på forskjellige restauranter og butikker og templer og gravkamre. Under vann har sett nemofisk, rokker, maneter og mange andre fine småfisker. I morra skal vi se etter skilpadder og delfiner – siste dykk med gjengen. Det blir litt trist.

Æ har spist kamelbiff, kalamari (Blekksprut), fulg, lokale fisk med masse farger og andre spennende retter. Det e veldig billig og spise her, og maten e kjempegod. Æ prøver nåt nytt hver dag.

Her vi bor e det et treningssenter med tilhørende Squash-sal, og Krister og Ole Morten pleier å ta sæ en liten runde squash på kveldan. Det ser gøyalt ut, men også slitsomt – så æ har ikke orka og prøve det enda. Har enda noen dager igjen, kanskje æ orker mot slutten.
Ting e dyrt her på hotellet, så vi holder oss unna de typiske turiststedan, og drar heller inn til gamlebyen Egypteran holder til. Det koster i underkant av 50 kr for en middag med stor drikke til, og favoritten e ferskpressa applesinjuice eller jordbærjuice. Fantastisk på smak. Det drikker æ ofte

Vi spiser ofte på en restaurant som e like i høgget her som heter Bulls, og der har vi en fast servitør som vi kaller for Bartemannen. Kjempehyggelig kar som e dødsdårlig i engelsk, men smiler og prøver så godt han kan. Det e utrolig kor langt man kommer med bare kroppsspråk og noen ord – det e Liss, mora til Ole Morten et vandrende eksempel på. Ho snakker litt norsk, litt engelsk og litt arabisk. Alt i en herlig smørje. Artig å høre på. Vi har lært masse arabisk, fint språk, men umulig å lese.

Nu e klokka halv tre og æ ligger på senga og hvile mæ, man blir sliten av å være i sola hele tiden. Ole Morten tok sæ en siesta og snurker søtt vedsiden av. De andre to va sulten og gikk ut for å spise.

Vi har det kjempefint, og syns tia går altfor fort!

Hjemme snart.

Bilde: Korallrev, en vindstille dag på sjøen. Vakkert. Mer kommer siden.

La sokran
Koralll.JPG

Foto:Martinebob

Syk. Død. Reise. Pakke. Middag. Vin.

Æ e syk. Har hatt feber i to dager nu, og æ begynner så smått å bli rimelig desperat. Vi drar til Oslo på mandag, også videre til Egypt på tirsdags morra klokka ni. Æ har to dager å bli frisk på. FORT FORT FORT. Halsen holder sæ på et irriterende, men ikke altfor smertefult nivå, og æ e heldigivis ikke så snørrat mer. Vi sater på at det går bra! Æ pimper ned kanyang og vitaminer.

Harddisken fikk sæ en trøkk da den traff linoliumen, så den må byttes ut. RIP. Venter med det til æ kommer hjem fra ferie, det haster ikke. Får jo den lille søte når vi kommer til Oslo på mandag. Glede!
Den ankom Dal posthus idag, så bestefaren til Ole Morten skal hente den for mæ. Yay. Nu mangler æ bare en mp3-spiller så e all good. Har ladda kameraet og videokameraet, har med ekstra minnebrikker og batteri, og ladder sånn i tilfelle det skulle gå tomt – men det tror æ ikke, det e sinnsyk batterilevetid på begge de der to.
Mye tekniske dupeditter å drasse rundt på, men æ e så gla i å ta bilder – så sånn må det bare være. I tillegg så har æ og Krister kjøpt oss to undervannskameraer som vi skal teste der nede. Knipse litt bilder av oss og nemo.

Skal spise middag hos pappa klokka fem idag. Han e så sentimental, så vi må ha avskjedsmiddag før vi drar. Han sa han hadde laga sjokolade mousse til dessert. Nam. Også skal vi spille kokkelimonke, for det syns pappa e så arti. Og det e jo det. Vi flirer så tåran triller hele gjengen.
Etter det skal æ, Ole Morten og Roy drikke litt vin. Dæm tok helt av på polet i dag så vi har seks digre flasker å smake på. Det blir nok koslig (:

Blogger nok ikke mer før æ drar, og æ vet ikke kossn det e med internett-tilgang der nede, så vi får se om det blir oppdatering fra Egypternes rike. Ha fin påske alle sammen, også blogges vi om tre uker!

I can’t breate without you, but I have to.
Ice.jpg

Foto:Martinebob