Helbom. Ræsermai. Eggemamma. Eks-mann.

Æ sto opp som vanlig når æ skal på jobb. Ganske trøtt, men æ karra mæ nu opp. Dusja, spiste frokost, kledde på mæ; og tusla avgårde. Bare for å lese i loggen at æ egentlig skulle vært der før klokka halv tre. DOH. Så da va det bare å tusle hjem igjen…  Nu har æ lukka verandadøra heelt opp, og lukka opp alle persienner (gawd æ må vaske vindu snart ser æ) og satt på litt musikk.
Syns det e fint å være våken når ingen andre har stått opp enda. Litt sånn «hhaah, verden e miiin111!»  Fikk til og med den ære å overvære teh innseiling of  the bjutiful hurtigrut. Tut sa den. Nu ligger æ på sofaen med knaskegulrøtter og lappis på fanget. Koslig.

Uka har egentlig gådd veldig fort (veldig!), noe som æ tror speiler den her årstia godt. Mai raser alltid avsted, og godt e det – for æ syns mai måned e fryktelig bortkasta. Mai e på et måte et slangs limbo, der vi venter på det som skal komme. Og når æ sir ting som skal komme så mener æ hvertfall ikke bursdagen min som e snart, kor æ har fått lov til å bestille en hel haug bøker fra Amazon, hos Ole Morten.  Og når æ sir bortkasta så mener æ hvertfall ikke at det e nå drit å bli eldre, selvom det e fint å ha bursdag og spise kake og drikke saft. Noen som har en av Pippi sine krumelurepille liggende på lur?  >_<

Mamma e en spesiell dame. For å si det mildt. Ho gjør mye rart, og sir mye rart. Siste greie, som føyer sæ inn i en meget lang liste over idiotiske ting mamma har funnet på (snakker vi bok snart?) fortalte min lillebror mæ da vi spiste middag sammen på onsdag.
Han våkna og tusla ut i stua, der sto mamma i verandaåpninga og tok sæ en røyk. På gresset lå en kasserolle og freste, det stinka svidd, og han spurte ka som hadde skjedd.
Det viste sæ at ho hadde satt på en kaserolle med egg, og hoppa i dusjen. Da ho kom tilbake va det røyk overalt, og da kom ho på at ho hadde glemt å ha vann oppi kasserollen. (…) E det mulig? Glemme vann??
Da e man trøtt/forvirra/livsfarlig…

Fra den ene rare tingen til den andre. Æ leste en artikkel i VG i ste da æ satt å trødde i mæ frokost. Eller, leste og leste fru Blom. Æ leste overskrifta, også ble æ sittende å tenke. «Eks-mann siktet for drapsforsøk»
Eks-mann?  Det e så rart at vi kaller det for eks-mann, for man e vel ikke mindre mann selv om man skiller sæ?  Man sir jo ikke eks-kvinne, man sir eks-kone, fordi den kone-delen e borte. Og jada, æ vet at man sir mann og kone, men det e jo faktisk også litt snodig. Det burde hett noe anna. Husbond f.eks. Man sir jo husband and wife på engelsk, og det e mye penere. She is my wife. Hun er min kone. Kone høres så gammelkjærring-aktig ut syns æ. Selvom æ liker bedre å bli kalt kone enn kjærring. Dessuten så høres eks-mann ut som at at man ikke lengere e mann, at man har morfa over i en anna form…
Det e rart med ord…

Helga har vært awesome. Har hengt litt med Fredrik. VI løp rundt på Opticomtaket. Han hadde skikkelig spiderman-feste, mens æ sklei rundt som en bambi. Æ fikk aldri dreisen på det der. Men arti va det ^^
Vi drakk finsk rusbrus med batterysmak, som faktisk va ganske godt – enda æ ikke liker battery. Så spiste vi vårruller med kål og gulrot, hørte på folk som ropte til hverandre LENGE (fyllekrangling har æ lite sansen for), og mimra om gamledager. Det va fint å henge med han igjen, det går altfor lenge mellom hver gang.
Ellers har æ vært med det vanlige gjenget. Minus lunsj på lørdag, for Påls va stengt. Gråte.

Musikk som gjør mæ glad for tia
Veronica Maggio – Nöjd
Erin McCarley – Love, Save the Empty
Lilly Allen – Everyone’s at it
Jewel – Stronger Woman
Kelly Clarkson – Long Shot
The Used – Hospital

In my dreams you are still here. Like you’ve always been.
BLOOMMOOON.JPG

Foto:Martinebob

TPB. Bytur. Vår. Hageskolen. Film.

Så TPB tapte første runde i retten. Det e jo synd, men forståelig. Selvfølgelig tapte dæm, no anna ville jo blitt skandale. Klart en så liten domstol ikke tør å stå imot store stygge plate- og filmindustrien.
Eneste stedet dæm kommer til å ha en real sjanse i e i høyesterett. Kanskje. Men mest sannsynligvis taper dæm der og. Uansett så e det langt fram i tid. Det e slett ikke sikkert at et lite land som Sverige tør å la dommen gå i dæmmes favør i det hele tatt. Det e store krefter det e snakk om her, og mange penger står på spill.
Æ har blitt spurt av flere om det e farlig å laste ned ting nu, om man kan havne i fengsel, om TPB e overvåka osv, men det e det selvfølgelig ikke. Ingenting har forandra sæ, det vil ta mange år. Og innen den tid vil teknologien ha forandra sæ såpass mye at det ikke e sikkert at TPB/torrents fungerer på samme måte.  Forhåpentligvis blir det lagt bedre til rette for film og musikkelskere, for sånn som det e nu så lever plate- og filmindustrien i steinalderen.

Æ og Sebastian va i byen i går etter jobb. Hadde planer om å kjøpe både det ene og det andre, men det ble liksom ingenting av. Va ikke helt i slaget. Fikk røska med mæ minipiller, dusjolje, ansiktskrem og en ansiktsmaske med honning som æ tenkte å ta i kveld. Det e lenge siden sist æ tok ansiktsmaske. Har en agurk også, så da blir det komplett.
Tenkte å høre på Veronica Maggio og bare nyte livet. Kanskje æ tar et fotbad også, med grønnsåpe – da blir tærne så myk og god.
Vi dro en tur i dag også, for å kjøpe kirstang til Sebastian. Han kjøpte nye gardiner i går. Så så vi en film, hengte opp en lampe, en hylle og en klokke. Det ble fint.
Det va så fint vær idag!  Gikk en lang omvei hjem. Tør man håpe på at våren e her?

«Velkommen som abonnent på Hageskolen!» starta brevet som æ fikk i posten i går med. Æ ble bare sittende der storøyd som et spørsmåltegn.O_o  <—- sånn. For æ har vel ikke meldt mæ inn i nåt som heter Hageskolen, har æ vel? Eller? Tankan begynte å kværne. Æ får jo merkelige innfall i ny og ned, men Hageskolen?
Selvfølgelig har æ ikke meldt mæ inn der «Du har nettopp mottat DVD`en Stauder. Neste filmen i serien er Kjøkkenhagen. Hah. Så om nån har meldt mæ inn for å være artig, eller om det e Hageskolen som har gjort en feil vet æ ikke. Æ vet nu hvertfall en ting, og det e at æ ikke skal være medlem i nåt som heter Hageskolen.

Æ så en søt film i ste. Tingeling. Æ e en sucker for feer og Neverland. Syns den va söt. Likte musikken i den, litt sånn irskinspirert med fløyte og fele og diverse. Sukkersøtt.

Stackars mig, ingen bryr sig om lilla jag. Jag vill höra någon säga mig, att imorn blir en bättre dag.
R__dhus.JPG

Foto:Martinebob