Bachelorboble. Bison. Blod. Hyene. Tåfis-saft. Bursdag

Hei verden. Lenge siden sist.

Æ har vært inni bachelorbobla så lenge at når æ nu e ute av den så oppdager æ for fullt kor eklektisk bevisstheta mi har vært siden jul. Æ har merka at husarbeid ikke har hatt like stor prioritet som det pleide å ha, men nøyaktig kor rotat og skittent det har vært har æ faktisk ikke tenkt over i det hele tatt.

Fant nåkka sykt i sluket i dusjen som va overraskende likt en krysning mellom glassmanet og bison.

Det e blod overalt siden Wilma har løpetid og driver og spretter og spruter korenn ho går, særlig på soverommet, rett nedfor senga. Det kan minne om en bitteliten mordscene.
Syns det har lukta litt underlig der inne en ganske god stund nu, men æ har liksom ikke hatt tid til å reflektere så nøye over det når æ har kollapsa i seng etter seine skrive-kvelder. Fant ut i går at det va en pose tørka frukt fra i mars da æ va på UKM i Alta, som nu besto av en koloni uidentifiserbare organismer.
Og æ har ikke bretta klær siden februar en gang, så soverommet ser ut som et bomba walk-in-closet kor man så vidt kan skimte en seng hvis man myser og legger godviljen til.

Kjøleskapet har hatt en stram eim av død hyene en god stund, men æ har bare holdt pusten og lukka øyan mens æ i full fart har famla mæ fram til æ skal ha der i fra og deretter smelt døra redselsfullt igjen. Det har også hendt at æ bare har lukka døra før æ har funnet noe fordi den forpesta lufta har gitt mæ tåra i øyan.
Det e fire pakka økologiske egg der inne som gikk ut 15.mai, salami fra april, gulrøtter som ikke ser ut som gulrøtter mer, og vaniljekesam med sin egen vegetasjon. Får ikke opp noen av skuffan i fryseskapet, dem e helt frosset fast.

Æ trudde det va et par joggesko i gangen som lukta tåfis, men det viser sæ at det ikke e vaska siden jul, og at det e rent tåfis-saft ned på gulvet ved skohylla som e varm – så den har varma opp gammel tåfislukt og spredt det som et slags illeluktende, tåfis-duftlys over hele huset.

Det e fagbøker og notater overalt. Æ skylder biblioteket 8 bøker og 100 kr. Æ har ikke logga inn i banken siden i april en gang; det ligger forfalte fakturaer både her og der. Snart henter dem vel bilen.

Såeh… æ e nu i gang med å rydde opp etter siste halvårs forsømmelser.

Men ikke idag. I dag har æ bursdag og skal spise kake.

Vi har hørt at ingen snøfnugg er like, og sånne under kan en tenke på en stund

Foto:Martinebob