Vårløsning.Livsgnist.Jägerbomb

Hei grabbar. Man kan vel trygt si at det her går litt sånn opp og ned. Uke 2 va flott; kreativiteten strømma gjennom årene som Tanaelva i vill vårløsning, ja det va rett og slett litt som om æ konstant hadde drukket et passelig stort glass med prosecco (for å være helt ærlig så hadde æ vel konstant drukket et passelig stort glass prosecco). Uke 3; not so much. Det føltes som den første arbeidsdagen etter den beste ferien du noen gang har hatt. Livsgnisten og humøret va på et labert og stabilt, elendig jævla nivå. Æ skrudde av selvinnsikta og all mulighet til å se ting i perspektiv, og syns umåtelig synd på mæ sjøl. Den her dype refleksjonen i rim-form trøkte æ inn på telefonen min mens tungsinnet herja i hjertet:

Korona e teit
Korona suger lut
Æ ligger på sofaen
Når æ egentlig vil ut

Vi så noen fine live-konserter på TV og drakk en del rødvin og det e vel det eneste som e verd å nevne fra den uka. For spesielt interesserte; her e en oversikt over det vi spiste til middag mandag-søndag uke 3: Pizza, Pasta, Nachos, Nachos, Pølse, Burger og Pølse&Burger på grill. Bunnivået va definitivt nådd.
 
Uke 4 va litt bedre, da kom jo påsken og Jesus. Vi lagde marsipan, ostekake og karamellpudding; vektoppgangen va et gjennomtrengende faktum (kanskje ikke så rart etter alle p-middagene uka før), men bunnfølelsen va ok. Vi så påskekrim, spilte Scrabble, bygde en Porg og hadde det relativt koselig, selv om brakkesykas umiskjennelige klagesang lagde ekko i sjelebarken. Uke 5 har æ nesten glemt allerede, men husker vi spiste lunsj på Brygga (tegn på en slags normalitet!) – ja også va æ hjemme i Vadsø en kjapp tur. Tok fly og va sjokkert over kor få som brydde sæ om smittevern eller i det hele tatt har satt sæ inn i konseptet intimsone.

Så e det den her uka da – uke 6, halvanna måned inn i den nye tida (eller ka man skal si). Uka har vært prega av at æ har stressa med å bli ferdig med innleveringer så æ får gå opp til eksamen, at jobben sakte men sikkert e i ferd med å gli tilbake til normalen igjen, LEGO-jakt (det e tørke i byen, går snart over på sterkere saker – Puzzlespill), sol og vage forhåpninger og forventninger om at våren muligens endelig e i anmarsj. E det lov å joine majoriteten nu og si at man e lei, uten å virke som en profesjonell fjott? (ord henta fra en natt for ikke så lenge siden da Jan Henning snakka i søvnet). Æ har lyst til å dra på kino, drikke utepils på Jernteppet, reise på festival, ikke irritere mæ over folk som gir beng i smittevernregler og stiller sæ rett bak mæ i postkø på butikken osv. osv.

Ellers har æ tatt på mæ å skrive ned alle låtan som har blitt lagt på Spotify i det siste der tittelen e som skapt for akkurat den her spesielle tida (dokker kan takke mæ seinere).

Justin Bieber – Work from home (album)
Troye Sivan – Take yourself home
Alan Walker, Ruben – Heading home
Kygo, Sasha Sloan – I wait
OneRepublic – Better days
Maximillian – Still alive
Thundercat – It is what it is
Billy Talent – I beg to differ. This will get better
The Strokes – The New Abnormal
SKY Martin – Can I call you back?
Maria Mena – Not OK
Laleh – Det kommer bli bra
Jason Mraz – Look for the good

Æ tar overhode ingen ansvar for kvaliteten da æ ikke har hørt gjennom noe av det. Blir faktisk litt svett av å tenke på en spilleliste som inneholder både Kygo og Justin Bieber samtidig. Det må minimum tre jägerbombs og fire shot tequila til før æ drar på den festen for å si det sånn.

I rolige stunder har æ tenkt at æ gleder mæ litt til Jan Henning blir smitta for da kan æ lage ny blogg: Koronafrue.no og starte en lys, lystig og innbringende karriere som influenser. Håper på å få sponsa frisør, øyevipper og nye sko, men med min flaks ender æ vel opp med å bli kontakta ang. BioDrain, spirulina og avionisert vann. Dokker kan se fram til sykt mye bra content og 10% rabatt på C-vitamin (bare bruk koden #koronafrue10). Etterhvert blir det eget klesmerke (Koronalicious) singel, selvbiografi (inkludert dikt fra den tunge tiden) og potensielt et TV-program hvis æ også blir smitta – Koronafrue i karantene – minutt for minutt.

Æ har gleda mæ til fredag siden mandag, og nu e dagen endelig her; det e nesten ikke til å tro. Den her uka har vært som to uker i én, og det e jo sjeldent bra, kanskje bortsett fra når det e ferie. Nu skal æ bare fullføre vakta mi på Covid-19-chatten, og så blir det taco, vin og sang.

God helg!

Ok+