Immunforsvar. Parasitt. General. Ullpleddkokong

Æ e egentlig et friskt og raskt, lite menneske. Selve reisverket e kanskje ikke så mye å skryte av, ryggen for eksempel, e jo et håpløst prosjekt, men når det kommer til det på innsiden – kjøttet og milten og det der, så vil æ si at det aller meste e på stell. Æ e i tillegg velsigna med et særs virksomt immunforsvar som tar knekken på det meste, så influensa og forkjølelser og sånn får æ relativt sjelden.
Men siden det e år og dag siden sist æ va syk, så måtte æ selvfølgelig bli skikkelig grisedårlig nu når æ først va så uheldig å få noe. Æ blir rett og slett straffa for all den tid æ har greid å holde mæ frisk, som om det e en dårlig ting. Liksom æ ikke setter ordentlig pris på å være frisk og rask hvis æ ikke får et epidemisk virusinfeksjonsfaenskap som slår mæ helt ut av og til. Nu reopprettes heldigvis balansen. Takk Gud.
Æ kan dessverre ikke skryte av at æ skjønner mæ på alt som skjer her i verden, bare se på blobfisken eller Jocelyn Wildenstein for eksempel, så kem vet?

Æ har som sagt hangla en god stund, og det har gått både opp og ned, men plutselig en dag da æ våkna så føltes det nesten helt bra, som om æ så og si va ferdig restaurert til mitt gode gamle, relativt friske mæ. Og siden det gikk så bra så bestemte æ mæ for å delta på en sosial sammenkomst. Kvelden gikk fint, æ hadde det gøy, og æ la mæ forholdsmessig tidlig, i aldeles flott form.
Også våkna æ opp.
Eventuelt så ble æ brutalt røska ut av søvnen med en følelse av at en middels stor moskus hadde plassert deiseræva si oppå brystet mitt. Æ fikk nesten ikke puste, kroppen føltes tung og lealaus, og stemmen min va nesten helt borte. KA SKJER? tenkte æ lettere småhysterisk, mens æ febrilsk forsøkte å kommunisere min misnøye til Ole Morten. KOFFOR? Æ hadde da tatt alle forhåndsregler? Æ hadde kledd mæ godt, tatt drosje hjem, ikke satt i trekk fra noe vindu eller dør, og ikke klemt på noen som så syk eller døende ut.

Så kom æ på det. Selvfølgelig.

Æ ble sittende å skravle med en kompis store deler av kvelden, som e lege. Lege ja, du leste rett. Prøv å gjett kem leger tilbringer dagen sin med? Nettopp. Syke mennesker. Mennesker med bronkitt, coronavirus, lymfeknuter, inflammatoriske tarmsykdommer og bakteriell meningitt. Selv om han så relativt frisk og flott ut, så va han sikkert bærer av minst syttenhundre ulike ondsinna encella mikroorganismer med ett formål: INFISER! Infiser alle friske celler og kopier dæ sjøl en zillion ganger, minst.
En av de her små jæklan har da mest sannsynlig tatt springfart og kylt sæ ut i tomrommet mellom oss i håp om å treffe noen, korpå han da helt tydelig har truffet rett på mæ og deretter sugd sæ fast som en utsulta parasitt.
Immunforsvaret hadde nok ikke kommet sæ helt etter den forrige runden, så dem ante fred og ingen fare da den her lille syltesinken kom krypanes inn forbi sikkerhetsvaktan. Bæng sa det også hadde han kopiert sæ 4000 gang på et halvt minutt, i kjent Mr.Smith-stil, og da mine damer og herrer, da va det gjort. Igjen.

Generalen for immunforsvaret mitt vurderte nok sikkert å pensjonere sæ der og da. For en nedtur.

Så nu har æ altså brukt uka på å bli frisk – atter en gang. Æ har stort sett bare vagga rundt her og harka, drapert i en ullpleddkokong, mellom badet og soverommet – de to eneste romman i huset som e innreda. Det føles som at æ har vært syk i månedsvis, nesten så æ ikke husker kossn livet va da halsen ikke va full av slim 24/7. Æ e lei.
Kjære Gud med sukker på; æ hadde satt umåtelig stor pris på om du hadde fjerna det her nu. Æ skal smile hver dag og virkelig glede mæ over det faktum at æ ikke har hodet fullt av snørr. Æ lover, kors på halsen, ti kniva i hjertet og en på taket – eller kossn det der va igjen.

Jeg ønsker deg nok sol til at livet ditt blir lyst. Jeg ønsker deg nok regn til at du setter pris på solen.

Foto:Martinebob

2 tanker om “Immunforsvar. Parasitt. General. Ullpleddkokong

  1. God bedring, håper det er bedre nå enn da innlegget ble skrevet og at du når du blir frisk slipper unna sykdom på mangfoldige måneder. Karolinsk hilsen fra meg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *