Sjefshøna. Aftenposten. Velge.

Man kan spøke med mensen og gale kvinnfolk, men faktum e dessverre at med åran e æ blitt en av de som blir helt rape sinnssyk dagan før det skjer. Når man e forberedt på ka som kommer så e det forholdsvis greit å forholde sæ til, men min syklus e av en eller anna grunn svært lett påvirkelig, og har nu åpenbart funnet ut at Sofie på kontoret e sjefshøna og at den må følge ho i tykt og tynt. Dermed reguleres alt etter Sofie, og resultatet e at æ ikke lengre har den fine, pålitelige syklusen æ en gang hadde. Får ho den en uke for tidlig så kan du banne på at æ har den et par dager seinere. Siden vi ikke konstant går og oppdaterer hverandre på kossn det står til på midten av kroppen (skjønner jo nu at det bør bli en del av morgenitualet), så hender det at ho har fått den før ho egentlig skulle, og da blir æ plutselig helt gal og urimelig uten at æ eller det stakkars hankjønnet som bor her i lag med mæ forstår koffor. Vanskelig.

Kritikk æ vanligvis ikke ville tenkt over føles som ti piskeslag:

Til vanlig:
Han: Æ syns kanskje den forrige spaghettisausen du lagde va bedre
Mæ: Ja, æ e helt enig, den hadde mer chili trur æ

føles som:

Med mensen:
Han: Middagen va jævlig, du e jævlig, og alt du noen sinne har laga smaker jævlig
Mæ: :(

Æ skulle reforhandle forsikringer i dag og hadde sjekka alt utenom hundeforsikring. Æ begynte å fylle inn navn, rase, alder – og da poppa det opp en sånn boks kor det sto at fra fylte seks år så reduseres forsikringssummen med fem tusen hvert år til ho fyller ti, og da faller den helt bort.
Wilma fyller seks år i mars. SEKS ÅR. Kor ble tida av? Det slo mæ hardt at ho ikke alltid skal være her i lag med mæ, og æ begynte selvfølgelig å stortute. Wilma kom løpende bort for å se ka som sto på, og æ skreik så pelsen hennes ble pessvåt og æ holdt på å klemme ho ihjel. Så begynte æ å tenke på alle som døde i Paris på fredag, og alle æ kjenner som en gang skal dø og at det dør folk akkurat i det her sekundet; noen sitt barn eller noen sin aller beste venn, og sånn fortsatte det bare til det ikke va flere tårer igjen, bare mye, klebrig mascara og et kjøttfullt fjes.

Først vil æ ha en klem, så kan alle reise til helvete, så vil æ ha en klem igjen, også e folk helt idiot, så trenger æ en kos, så må verden brenne, så gråter æ litt og behøver en klapp på skuldra like før æ hater alle igjen. Skjønner du problemet eller? Fette ustabil, som ungdommen ville kalt det.

Æ e konstant sulten, men har bare lyst på spesifikke ting. I dag e det kokt ris med oksebuljong og karamellisert rødløk (?).

Ting eskalerer også litt fortere enn vanlig, og noen e ofte særdeles usaklig…
Mæ: Du e jo student, kan æ tegne Aftenposten-abonnement med ditt studentkort? Da sparer æ 100 kr. Legger inn mitt visa, så pengan trekkes der i fra.
Han: Ja okei, men i ditt navn
Mæ: Nei det går ikke, æ kan ikke føre opp mitt navn også sende inn ditt studentkort
Han: Jaha, ka man må gjøre da?
Mæ: (begynner allerede å bli utålmodig, snakker sakte) Æ kan lage en bruker… og bruke ditt navn… også sender vi kopi av studentkortet ditt til dem, og da e alt ok.
Han: Jaha… ja…  (tenker ca. ett sekund)
Mæ: NEI MEN DET E HELT GREIT. Æ BETALER GJERNE 100 KR EKSTRA I MÅNEDEN!!! DET E JO BARE 1200KR I ÅRET, Æ TAR DET FRA PENGETREET VI HAR STÅENDE I STUA. HELVETE!!
Han: Jesus, slapp nu av, selvfølgelig skal du få…*blir avbrutt*
Mæ: GLEM DET, DET E ALLEREDE BESTILT OG DU FÅR IKKE LESE EN ENESTE ARTIKKEL. HAHAHAHAHAHA.
Han: Voi…

Eller:

Han: Du Martine?
Mæ: Neeei, ikke
Han: Ka?
Mæ: Neei
Han: Du vet jo ikke ka æ skal spørre om en gang?
Mæ: Jo, du skal spørre om vi skal se en TV-serie, og æ vil ikke velge
Han: Hæ? Vil ikke velge?
Mæ: Nei, æ vil ikke velge i dag. Ikke spør om æ vil gjøre noe, da må æ velge om æ skal sitte her og skrive eller om æ skal se TV-serie med dæ, og i dag kan æ ikke velge. Æ får ikke til. Æ vil ikke velge. Ikke.
Han: Du e gal. Gal som en pakke egg. Men vakker, på din helt egne, spesielle, sinnsyke måte…
Mæ: Ikke velge…. :(

Ja.. det kan være en utfordring. Æ ser den…

Kvinnen er naturens elskverdige feilgrep

20151030_142732

Foto:Martinebob

2 tanker om “Sjefshøna. Aftenposten. Velge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *