Julestrømpe. Julemiddag. Julegaver. Julefrokost. Avriming. Forberedelser.

Æ sov hos mamma natt til julaften. Tradisjonen tro la vi oss i halv elleve tia så mamma kunne pynte treet og stelle i stand i all hemmelighet. Æ og Sebastian skulle sove i lag i hannes seng, 1,20 e den – og egentlig rimelig trang, men vi siden vi ikke e spesielt stor nån av oss så fant vi ut at det fikk stå sin prøve. Det begynte jo bra. Vi lå og skavla litt og gleda oss til julaften, og etterhvert så sovna han, og æ følte at æ va like om hjørnet. Akkurat da æ va begynt å gli inn i drømmeland, så røkkka han til i kroppen så hele senga rista, også mumla han et eller anna. Jaja, tenkte æ, og forsøkte å sove igjen. Det tok omtrent ti minutter, så skjedde det samme igjen. Og igjen. Og snakkinga ble bare høyere og høyere, og de merkeligste lyder kom ut av han. Det endte med at, på morrakvisten, rundt 4-5 tia – da først sovna æ. Også sto vi opp ti på åtte så vi fikk med oss barneTV. Gjett om æ va trøtt i trynet da tre nøtter til askepott begynte. Men æ fikk det med mæ i år også!

Resten av julaften va kjempekoslig, maten va nam og stemninga va på topp (helt til vi pakka opp julegavan og lillebror fikk klokke i stedetfor kjelke, det va ikke så populært), vi dro en tur opp til tante og bestemor og hilste på dæm, og etterpå en tur til pappa for å si hei der. Etter det så dro æ med Ole Morten og søsknan dro til mamma igjen. Hos Ole Morten satt vi og spiste kake til kvelden tok oss, og så tusla vi til oss. Det va fint å la julefreden senke sæ og bare være oss to.

Idag har det vært julelunch hos Ole Morten sine, og æ e enda mett (klokka e sju)

Imorra e det en liten fest her hos oss, en sånn rolig en med spesielt inviterte – med den festen vi hadde i fjor i bakhodet kor folk generelt oppførte sæ som galinga/idiota, så valgte vi å gjøre det sånn i år. Æ gleder mæ så mye, tror det  blir kjempekoslig. Nu sitter Ole Morten på kjøkkengulvet og avrimer frysern så vi skal få plass til isbitan æ skal lage, det va visst litt isat der inni.

I julegave fikk vi masse fint, bla gavekort på Saxi på fire tusen (!), som vi hadde ønska oss, så vi kan kjøpe en lampe. Nu har vi råd til det og enda litt mer.

Bilde: Juletre! og lappen på pakken fra lillebror. Hvis det e vanskelig å lese så står det: Til min kjære Martine, du er som en dråpe – blank og fin. – Sebastian. Han er rar  <3

Men størst av alt er kjærligheten.
Juletre.jpg

Foto:Martinebob

Dr__pe.jpg

Foto:Martinebob