Helg. Sliten. Sjokolademelk. Sildolje.

Nu e det helg. ENDELIG! Åh for en uke. Den har gådd fairly fort egentlig, men folk har vært skikkelig sur og grinat på skolen hele uka. I dag va det en unge som ba mæ reise til helvette, og hvis æ ikke skjerpa mæ så skulle han sprenge mæ. WTF sprenge mæ…? Den va ny. Æ fikk brukeren hannes stengt fordi han misbrukte den… og det e min feil liksom. Nån e altså så snodig i tankegangen sin at æ har ikke ord.
Æ føler i hele mæ at det va godt med helg nu. Hodet e au og kroppen e rett og slett dødsSLITEN. Æ skal lage middag med Krister, og etter det skal æ legge mæ på sofaen med bok (har vært så trøtt i det siste at æ nesten ikke har fått lest nåt) og te og bare NYTE at det e fredag, og at æ ikke behøver å tenke på sure tenåringer på litt over 65 timer.

Det begynte på mandag, hvis æ ikke husker helt feil. Den umiskjennelige stanken av sildolje som bredde sæ utover byen som et teppe av død og fordervelse. Forferdelig va det. «Det lukter peng,» sir folk. Men bare så det e klinkende klart for enhver idiot som trur at det e sånn der peng lukter: NEI, det gjør det ikke. Det lukter flyndreslo blanda med kufis x14, og det skulle vært en lov mot å forpeste en hel by på den måten.
Æ har et forslag. Siden lukta går utover byens innbyggere i så stor grad som den gjør, så burde 70% av all profitt fordeles mellom oss. Det ødelegger tross alt ganske mye av livskvaliteten min, føler æ. Æ kan ikke en gang ha vinduet åpent for å lufte her uten at hele leiligheta e full av stink. Urgh..

Oh well. Nu e det middagslaging på G her. God helg!

I’ll come back when you call me. No need to say goodbye.
Sildolje.jpg

Foto:Martinebob

Martine. I. Farta.

I dag kom Gudbarnet til mæ og Ole Morten på besøk til byen. Ho e altså en person med så mye energi at det e til å bli forundra av. Æ fatter ikke at det går an å være på flere steder samtidig, men ho klarer det helt utmerket. Skal bort en tur dit etterpå, men først va planen å rydde litt her, kanskje vaske litt, men definitivt støvsuge overalt. Det e støvdotta på størrelse med et marsvin enkelte steder… isj.

Ting du kanskje ikke visste om Martine

 

Æ får lett dårlig samvittighet
Æ kan ikke spille etter noter, men har veldig godt gehør
Æ hater å klippe mæ
Æ gråter når e sint, trist og glad
Æ har bare hatt fire kjæresta, men æ har ikke vært singel i mer enn et åtte måneder til sammen siden æ va 15
Æ e en kreativ sjel og elsker å skape nåt; ta bilder, male, skrive, forme, ta fra hverandre og bygge opp
Æ e veldig glad i eplejuice
Æ har hatt to skilpadder, to hamster, et marsvin, en dansemus og en katt
Æ liker å ha god tid om morran, gooood tid
Æ hater å ta heis, fly, båt og tog
Æ irriterer mæ over smålyder
Æ e veldig gla i vennan mine, men redd for at dæm skal syns æ e rar hvis æ viser det så ofte som æ har lyst til
Æ lever mæ veldig inn i filmer, og føler nån gang sånn med rolleinnehaveran at hjertet mitt gjør vondt
Æ e gift og syns det e fantastisk
Æ har litt sosial angst og e ikke flink å snakke med folk æ ikke kjenner
Æ drakk ikke alkohol før æ ble atten
Æ elsker å lese og leser flere bøker hver måned
Æ syns piano, fiolin og akkustisk gitar e utrolig vakkert
Æ tør ikke å se på skumle filmer, fordi æ blir så redd
Æ e alltid redd for at det skal stå nån under trappa når æ går oppover, og ta tak i anklan mine
Æ blir lett såra og trist, og da stenger æ mæ inne og nekter å snakke med folk
Æ har vært minutter fra døden tre ganger
Æ blir veldig fort glad i mennesker
Æ syns det e bedre med EN bestevenn enn hundre andre venner, heldigvis har æ fire (:
~o~

Æ får helt frysninger av den siste setninga i det siste verset av Tom Waits sin sang Take it with me, som e sånn her:

In a land there’s a town, and in that town there’s a house, and in that house there’s a woman.
And in that woman there’s a heart I love. I’m gonna take it with me when I go.

Æ ser litt for mæ den sluttscenen i Rasmus på loffen når Loffern kommer hjem igjen til det lille huset og ho litt fyldige dama står der å venter på han, og kjefter fordi han ble så lenge borte. Men samtidig så e ho så gla for å se han fordi ho elsker han så høyt. Jag e friiiii som en fågel. Veldig snodig sang, æ vet ikke ka det e som gjør at den appelerer sånn til mæ… Han har sånn skurrat, rusten stemme som e veldig passende til den her sangen. Mmm…

Okei, nu har æ en date med støvsugern…

Glaciers melting in the dead of night. And the superstars sucked in to the supermassive.
St__v.jpg

Foto:Martinebob

Bytur. Jobb. Lost. Valentines

Om en halvtime skal vi til byen og spise lunsj; Ole Morten, Roy, John Reidar, Sebastian og æ. Æ e sulten, så det passer bra. Tacobaguett og kakao – here I come. Klokka halv tre skal æ på jobb og styre litt til i ti-tia, og når æ kommer hjem har Ole Morten lovt å ha klar Lost så vi kan se de to nyeste episodan.
Det ble hull i yndlingsbuksa mi i går, HULL. Æ gikk opp innkjørselen til pappa da æ kjente at det ble så kaldt på rompa, og da æ kom inn oppdaga æ et passelig stort hull… nok til å trø inn et par fingra. Trist. Den eneste buksa æ følte mæ 100& komfi i, bortsett fra joggebukser og kosebukser – dæm teller ikke her, for dæm e god uansett. Så da ringte æ bestemor med en gang for å høre om ho kan hjelpe å lappe den – vi skal spise middag der imorra klokka tre. Det kunne ho selvfølgelig, æ må bare finne mæ en lapp som passer først. Mission til idag.
Ellers så skal vi innom lampebutikken for å se om dæm har slutta med SALGET sitt og tatt inn no pent.

I dag e det Valentinesday. Alle hjerters dag. Æ har ikke no særlig til overs for valentinesdagen, hvis æ skal være helt ærlig. Klarer man ikke å være hyggelig med kjæresten sin de andre 364 dagan i året, så e det vel kanskje ikke meninga at man skal være i lag? Vi trenger ingen spesiell dag for å gjøre noe hyggelig sammen, det gjør vi hver dag. Å gjøre noe ekstra den 14, bare fordi det e forventa, blir for mæ, påtvunget og falsk.
Valentinesdagen va jo en god tanke til å begynne med, men den har desverre utvikla sæ til å bli et kjøpepress av dimensjoner, samtidig som mindre og mindre mennesker tar fram penna og skriver sine egne ord – dæm kjøper et kort med ferdig printa bokstaver og følelser. Nei takk!

Bildet: However, her e mitt bidrag til Valentinesdagen. Den har fått navnet: Valentinesgugg, og e restan av teen æ og Sebastian drakk da vi bakte muffins her om dagen, og et par av strøsselshjertan som havna oppi.

So long as men can breathe or eyes can see. So long lives this, and this gives life to thee.

valentineg__rr.jpg

Foto:Martinebob


 

Utfordring. Drøm. Syk. Sulten.

Æ blei utfordra av Ildri, også tenkte æ at æ skulle være sprek å hive mæ med. Selvom æ ikke e nå særlig glad i utfordringer. Gå til Mine Bilder/mapper – Velg den 6. mappen – Finn det 6. bildet – Sett bildet på bloggen og skriv litt om det.
Æ sjekka selvfølgelig kossn bilde det va før æ bestemte mæ, og siden bildet va såpass kult, så va det greit. Men æ utfordrer ingen tilbake, av prinsipp.

Det her bildet har æ posta en gang på gamlebloggen min. Det va den gangen vi skulle steam-vaske et teppe, og fikk låne steamern til besteforeldran til Ole Morten. Æ va veldig glad i det golvteppet, for det va stort og varmt også hadde det sånne store fine retro-blomster spredt rundt om. Tingen va den at to av blomstran, som en gang hadde hatt en ganske fin naturhvit farge, ikke hadde sånn farge mer i det hele tatt.
Og det va da fikk vi R2 i hus. Etter et par timer fant vi ut at han ikke dugde til nåt som helst, hvertfall ikke til tepperensing – men den va veldig kul å se på, og bråkte fyktelig.

Et fint minne e det hvertfall av Ole Morten som løper fram og tilbake barbeint i såperester og gnikker og gnir med tuten til R2, fast bestemt på at det skal bli reint! Det endte med at vi lempa hele teppet ut i boden mens det fortsatt va fullt av såpe. Enten så kasta vi det nån uker seinere, ellerså står det nok der den dag idag.

pippippip?!
r2_1.jpg

Foto:Martinebob

I min feberrus drømte æ at æ skulle ta bilder av Camilla og Kristian til ett-års dagen dæmmes, som foræssn e idag. Gratulerer søtingan. Vi skulle ta bildan på øybroa i solnedgangen, skikkelig romantiske greier. Æ vet ikke kossn æ klarte det, men bildan ble hvertfall alldeles nydelig, og dermed ble vi så inspirert at fant ut at vi skulle slå til med å ta et par under vann også. Det va god temperatur, og æ kjente bare at æ ble bittelitt kald på tærne… Mørkeblått vann med orangesjær fra solnedgangen… Vakkert. Camilla sitt røde hår glinsa så flott med sånne fine småfisk innimella.
Ole Morten snakka foræssn i søvnet i natt. Han mumla lenge, og det eneste æ fikk tak i va «Det va egentlig ganske masse å betale for en diskett»  Yees.

Vi e enda syk. Og veldig sulten… og tom for mat… dårlig kombinasjon. Vi vet vi må på butikken, men kroppen har liksom ikke lyst… Hvis ingen har hørt fra oss før torsdag så e vi sulta ihjel.

Bildet: Lagde øreringer i kunst og håndverken i forrige uke. Roy syns de va så stygg at han trodde Ole Morten hadde lagd dæm… makan.

If everyone left everyone. I’d never leave you
__rering.jpg

Foto:Martinebob