Spontantur. Longyear. Nakenbading. Trolldøra. Riskrem.

På mandag fikk æ et midlertidig klikk oppi mitt lille hode, og plutselig så hadde æ bestilt billetter til Longyear, Svalbard. Savn kan drive den mest hardbarka samekriger til å krype sammen i fosterstilling, og æ innrømmer det: æ savner så æ holder på å dø på mæ.
17 timer seinere satt æ på flyet, og va enda ikke helt sikker på ka æ hadde begidd mæ ut på. Det va selvsagt ufattelig godt å se Ole Morten igjen, og det va bare på nippet at æ ikke begynte å stortute da han kom tuslende bort til mæ som den naturligste ting i hele verden.  

Mann: Hei kona til Ole Morten, hyggelig å hilse på dæ!
Martine: Hei du, hyggelig. *tar han i handa*
Mann: Men du, Ole Morten sir at han ikke kan nakenbade med oss i dag fordi kona e på besøk. Men det må han jo. Du kan bli med?
Martine: Øh, altså. Hæ? Kor?
Mann: *peker*
Martine: *se ut av vinduet* (is på fjellan)
Mann: Der
Martine: OK. (…) Kaldt!
Mann: Ja. Du kan ta bilder?
Martine: Deal.

Så da ble det badings på dem. Æ hadde på to bukser, tjukk genser, jakke, skjerf, votta og lue. Det så kaldt ut!

5Badings.jpg

Foto:Martinebob

Longyear e fine byen. Egentlig ikke så ulikt Vadsø med tanke på naturen, bortsett fra at det ikke finnes trær og nesten ingen blomster. Temperaturen va selvfølgelig litt lavere, men æ e jo hardbarka Finnmarking så det gjorde ingenting. Fikk sett mæ litt rundt, møtt gjengen, spist god mat, og tilbragt tid med Ole Morten. Tok masse bilder, men gudogjesus linsa e så trasig at det ble heelt ræva.

Idyll
5BO.jpg

Foto:Martinebob

I dag har vi vært ved Trolldøra. Sånn helt oppi der. Helt jævla oppi døra. I fjellet. Det tok tre kvarter å komme sæ opp, og æ har enda barnåler og mose under neglan etter at æ klorte mæ oppigjenna fjellsia. Det va et par gang æ holdt på å miste festet og rase utfor, men æ bare kneip øyan igjen og klamra mæ fast.
Så grilla vi pølser ved et vann, oog så stakk vi hjem igjen. Wilma va så sliten at ho kollapsa på sofaen med en gang, og det tok ikke lange stunden før æ joina ho. Våkna litt seinere av at æ fikk en melding; Riskrem og rødsaus hos mor og far. Og æ dit! Nam. Det e så godt!

Ninja!
5Ninja.jpg

Foto:Martinebob

I left my heart in Svalbard
5Wilmas__t.jpg

Foto:Martinebob