Spontantur. Longyear. Nakenbading. Trolldøra. Riskrem.

På mandag fikk æ et midlertidig klikk oppi mitt lille hode, og plutselig så hadde æ bestilt billetter til Longyear, Svalbard. Savn kan drive den mest hardbarka samekriger til å krype sammen i fosterstilling, og æ innrømmer det: æ savner så æ holder på å dø på mæ.
17 timer seinere satt æ på flyet, og va enda ikke helt sikker på ka æ hadde begidd mæ ut på. Det va selvsagt ufattelig godt å se Ole Morten igjen, og det va bare på nippet at æ ikke begynte å stortute da han kom tuslende bort til mæ som den naturligste ting i hele verden.

Mann: Hei kona til Ole Morten, hyggelig å hilse på dæ!
Martine: Hei du, hyggelig. *tar han i handa*
Mann: Men du, Ole Morten sir at han ikke kan nakenbade med oss i dag fordi kona e på besøk. Men det må han jo. Du kan bli med?
Martine: Øh, altså. Hæ? Kor?
Mann: *peker*
Martine: *se ut av vinduet* (is på fjellan)
Mann: Der
Martine: OK. (…) Kaldt!
Mann: Ja. Du kan ta bilder?
Martine: Deal.

Så da ble det badings på dem. Æ hadde på to bukser, tjukk genser, jakke, skjerf, votta og lue. Det så kaldt ut!

5Badings.jpg

Foto:Martinebob

Longyear e fine byen. Egentlig ikke så ulikt Vadsø med tanke på naturen, bortsett fra at det ikke finnes trær og nesten ingen blomster. Temperaturen va selvfølgelig litt lavere, men æ e jo hardbarka Finnmarking så det gjorde ingenting. Fikk sett mæ litt rundt, møtt gjengen, spist god mat, og tilbragt tid med Ole Morten. Tok masse bilder, men gudogjesus linsa e så trasig at det ble heelt ræva.

Idyll
5BO.jpg

Foto:Martinebob

I dag har vi vært ved Trolldøra. Sånn helt oppi der. Helt jævla oppi døra. I fjellet. Det tok tre kvarter å komme sæ opp, og æ har enda barnåler og mose under neglan etter at æ klorte mæ oppigjenna fjellsia. Det va et par gang æ holdt på å miste festet og rase utfor, men æ bare kneip øyan igjen og klamra mæ fast.
Så grilla vi pølser ved et vann, oog så stakk vi hjem igjen. Wilma va så sliten at ho kollapsa på sofaen med en gang, og det tok ikke lange stunden før æ joina ho. Våkna litt seinere av at æ fikk en melding; Riskrem og rødsaus hos mor og far. Og æ dit! Nam. Det e så godt!

Ninja!
5Ninja.jpg

Foto:Martinebob

 

I left my heart in Svalbard
5Wilmas__t.jpg

Foto:Martinebob

Badekar. Briller. Hørl. Spørsmål. Besøk.

Det va ubeskrivelig fint å se Ole Morten igjen. Vi dro på kino, spiste god mat, bada i badekaret som va for lite til begge to, gikk turer i regnet, skravla og lo masse. Kiropraktoren gikk fint, han knakk mæ opp og klemte til så æ måtte bite tennene sammen. Dro også innom Specsavers og tok en synstest, samt bestilte mæ et par nye biller, så kanskje æ ser når folk hilser.
På turen hjem fra Tromsø måtte vi kjøre tre ekstra turer til Krampenes fordi vi hadde for mye drivstoff til å lande, så plutselig satt æ der å hørla opp sjokoladecrossianten min blanda med eplejuice og magesaft mens tåran rant i strie strømmer. Det va hawt. Han som satt vedsiden av mæ så veldig ukomfortabel ut, og flytta sæ så langt mot midtgangen som han fikk til. Skjønner æ godt.

Et lite spørsmål bare: Kem i helvete fant på å lage spyposen sånn at man må brette og rive av øverste delen før den e åpen? Kem e det som har tid til brett og riv når man bare kjenner maten komme i retur som et prosjektil opp i gjenna tarmsystemet?    Håpløst.

Da æ kom hjem på fredag va sommergjestan kommet. De søte søskenbarnan til Ole Morten; Johanne, Christine og Mathilde, oog tante Mette. Christine e gudbarnet til Ole Morten, så ho har adoptert mæ som sin gudmor. Gudmor Martine. Syns det klinger veldig bra.
Dem ble gode venner med Wilma, og har tatt ho med på noen småturer samt lekt masse med ho. Ho elsker oppmerksomhet, så ho va helt fra sæ av begeistring!

3Bes__k.jpg

Foto:Martinebob

Ho tygde over båndet sitt i dag tidlig da ho løp litt aleina rundt i hagen. Plutselig satt ho vedsiden av mæ i sofaen og rågliste med båndet hengende etter sæ som et slakt. Da va det å ture ned på butikken etter nytt.

I morra tenkte æ å dra på jobb en liten tur. Par/tre timer kanskje. Gjøre noe fornuftig for en gangs skyld. Har også en middagsavtale hos Tina i syvtida som æ gleder mæ veldig til. Håper det blir fine været, sånn som i dag. Helt perfekt. Lå på gresset med Wilma i mange timer og slikka sol.

BIldet: Sjekk det fornøyde sidesmilet!

And it burns, burns, burns the ring of fire. The ring of fire.
3Wilma.jpg

Foto:Martinebob

Alle