Fuktighetskrem. Mandig. Kubein. Liktre

Da æ sto og pussa tennene i dag tidlig så kom æ til å legge merke til Ole Morten sin hylle på badet. Fire deodoranter, syv parfymer, to flasker aftershave oog, heelt bakerst, innerst i hjørnet; en liten tube med stor skrift på kor det står: Ansiktskrem for menn. Tuben e beige, eller brun som et ekte mannfolk ville ha kalt det, med syv mandige striper i forskjellige beige, oops, æ mener; brune nyanser.

Æ kjøpte den til han for flere år sia en vinter da han va blitt litt tørr i panna. Æ hadde fortvilt forsøkt å smøre han med min krem, med det resultat at han løp rundt her som en galing for å unngå mæ og kremen som lukta «blomster og søte katter» som han sa, sånn ca.  Ja okei, æ forstår det – agurk og fiken e kanskje ikke den odøren en mann i midten av 20-åran har lyst til å gå med. Så derfor dro æ på apoteket og handla inn den mandigste kremen æ kunne finne.
Han skulte på kremen som om det skulle ha vært et djevelens verk, og slett ikke laga for å holde huden hannes myk og god. Den sto der en stund før han tok den i bruk, og da va det bare sånn i fullfart en bitteliten dæsj akkurat så det holdt.

Det virker som at det her med kroppspleie e litt touchy for mannfolk, så produktan bør for det første hete noe mandig, gjerne mandige navn som mannfolkan kjenner igjen fra andre mandige ting;

Ferrari
Beckham
Hugo Boss
Calvin Clein
Jean Paul
Porsche Designs
Armani
Diesel

…og når det mandige navnet e på plass, så gjelder det å finne en vinnende punchline. Æ dro inn på blivakker.no for å se kossn punchlines på manneparfyme som e hot akkurat NU, og her e noe av det æ fant:

«Maskulin og provoserende duft»
«Duft med toner av krydder og lær»
«Tøff tone med duft av peppermokka»
«Blandet med sandeltre, tonkabønner og anisfrø og bergamott»
«En duft for den moderne mannen – dynamisk, oppløftende, men sensuell og full av løfter»

Det e helt tydelig at det e veldig viktig for menn å beholde det maskuline image sitt. Farger e også viktig; brun, mørk blå, svart, sølv og til nøds mørk rød går an å bruke. Rosa, babyblå og pastell e banna for alt i verden.

Så, for å selge noe til menn, f.eks hudkrem; så må det visuelt sett se steika tøft ut. Det beste nok noe som e forma som en hammer, drill eller kubein. Og helst skulle det stått med store bokstaver:

HUDKREM, lagd på grisefett og neseblod. Du får et kilo tørka reinhjerte på kjøpet!

 

Æ skremte mæ sjøl her om dagen. Det begynte sånn:

Fredrik sier:
vaniljekaffeeee
Eplemartine sier:
liktre du den?
Eplemartine sier:
liktre
Eplemartine:
fyfaen det hørtes skummelt ut

Så begynte æ å tenke på et liktre, ka det kunne være for nåt, og kossn det ser ut. At det ligner kanskje litt på det treet fra to poster tilbake, bare med mye tjukkere stamme og masse store greiner som vikler sæ inn i hverandre. Ingen blader. Og med lik selvfølgelig; noen nye, og noen gamle. Og når vinden blåser så vugger dem fram og tilbake, mens man liksom syns man hører noen som stønner, men man e ikke helt sikker, for når man prøver å høre etter så hører man bare vinden… hu!

I’m a pirate, you’re a princess
Liktre.jpg

Foto:Martinebob

Hamningberg. Vakkerhet. Cdon. Feil.

Vi hadde fineste søndagsturen til Hamningberg søndag som va. Starta ut i halv tolv tida. Det va blikkstille, full sol og ikke en sky på himmelen. Vi tusla rundt og tok bilder, og så på alle de rare tingan og lo av Wilma som sleika på maneter og… egentlig alt anna også, og bare nøyt godværet. Så spiste vi middag i Vardø før vi kjørte hjem i sekstida. Det hører med til historien at vi egentlig kjørte to gang i til Hamningberg, men at vi måtte snu før vi kom heeelt fram fordi vi gikk tom for bensin, og va redd for at vi skulle gå helt tom før vi rakk tilbake til en bensinstasjon igjen. Vi va litt nervøs, men det gikk helt fint. Nu vet vi at når det begynner å lyse, så duger den hvertfall trekvarter til!

Hamningberg3.jpg

Foto:Martinebob

Hamningberg2.jpg

Foto:Martinebob

Hamningberg4.jpg

Foto:Martinebob

 

Oss2etg.jpg

Foto:Martinebob

Æ skulle bestille noen julegaver fra cdon (greit å starte tidlig), og etter at æ hadde lagt inn ordren så ville æ legge til enda èn vare, så æ fant ut at æ måtte sende dem en mail. Æ klikka mæ inn på kundesidan og skreiv inn det som sku skrives inn av opplysninger – samt ka det gjaldt. Så trykka æ send. Også plutselig blinka det opp en beskjed der midt på sia

CDon: Summen av de to tallene er feil
Martine: At det va?
CDon: Summen av de to tallene er feil
Martine: To tall? Kossn to tall?  Æ har ikke skrevet noen tall?
Cdon: Summen av de to tallene er feil
Martine: *blink blink*

Og æ bare sitter der og stirrer framfor mæ og prøver å finne ut ka i helvete den snakker om. E det sånn at man må være mattegeni for å få lov å sende inn en beskjed til kundeservice?  E det en hemmelig beskjed?  E det noen som trenger hjelp der ute? Æ prøvde å se rundt på sia om det va noe man kunne summere, men det va det jo ikke… Ingen tall i det hele tatt. Prøver å klikke på send igjen.

CDon: Summen av de to tallene er feil
Martine: Ja, du sa det…

Så logga æ ut, og inn igjen. Og da æ prøvde på nytt – skreiv inn AKKURAT det samme som æ gjorde forrige gang, og tryka send – så gikk det heelt fint. Hadde tydeligvis summert alt rett den her gangen. Så da ble det julegaver i år også!

Men sånn ellers så har æ det bare bra.

Så godt kan eit menneske vera, at det blir vakkert av det.
Wilmasitte5.jpg

Foto:Martinebob

Hyttetur. Hjå. Uglefar. Musehode. Crazyface.

Siden vi begge hadde fri noen dager + helga, så fant vi ut at vi skulle dra en tur på hytta.
Vi kunne ikke kjøre helt opp til den vanlige parkeringsplassen fordi bilen e så lav, så vi måtte stoppe ved det røde huset. Der sto det en rød bil, og i det skumle treet hang det en ljå. Kan tenke mæ at det e sånn passelig freaky å stå en vindfull høstkveld og se den svinge att og fram…

Hj__.jpg

Foto:Martinebob

Wilma fikk springe løs, noe ho satt veldig stor pris på. Ho jaga fugler og mus, men aldri så langt bort at ho ikke kunne se oss, da kom ho tilbake for å sjekke at alt va bra. Snill sånnsett.

Wilb__rr.jpg

Foto:Martinebob

Æ leste bok, og Ole Morten leste manneblad med erotisk novelle om Torbjørn og Synne. Seinere på kvelden kræsja uglefar i le-veggen og ble så svimmel at han spydde opp et musehode. Det kan jo skje selv den beste, så i stedetfor å vri om nakken på den – som va min idè (æ trodde den va halvdau), så tok Ole Morten den i arman sine og holdt den til den våkna til liv igjen. Etterpå tok vi badstu, og prøvde å varme pølser på badstuovnen.

Ugle.jpg

Foto:Martinebob

Dagen etter tusla vi ned, enig om at vi hadde hatt en fin tur, og at det ikke burde bli så lenge til neste gang. Og kanskje også litt enig i at det ikke e noe god idè med gjennomsiktig le-vegg. I kveld skal vi spise biff og se film, og i morra e det kino. Toystory 3!!

Det e så fint å være gift med Ole Morten. Ting som e trist e fortsatt trist, men ikke umulig å bære, for han bærer i lag med mæ. Når han smiler av raritetan mine og kaller mæ crazyface, og vet uten å tenke sæ om ka æ vil ha med mæ hvis æ skulle blitt stranda på en øde øy, så danser hjertet mitt samba og hele verden blir lyserød.

Å elska er å vera stille nesten heile tida, og ha varme hender.
Linger.jpg

Foto:Martinebob