Voksen. Pensjonssparing. Endring. Myggstikk.

I dag slo det mæ hardt. Faktisk så hardt at æ måtte si det høyt til mæ sjøl. «Martine, du e voksen.» Også fikk æ frysninger og tics i det ene øyet samtidig så æ skvatt og gjorde en brå bevegelse som dessverre resulterte i at ryggen sa pang. Og da måtte æ refrase det litt. «Martine, du e jo rett og slett eldgammel.»  Av en eller anna grunn så va det litt mer trygghet i det ordet. Eldgammel. Eldgamle folk e kloke og tålmodige. Det kan æ gjerne være. Men voksen?

Æ surra rundt i nettbanken for å betale en regning, og plutselig så hadde æ oppretta en konto for pensjonssparing. Æ regna på det og fant ut at hvis æ putter inn 500 kr i mnd i 40 år så har æ hvertfall 240000 kr ekstra når æ går ut i pensjon. 40 år fram i tid e lenge, og æ trur det stort sett e voksne som tenker så langt fram. Ergo, æ e voksen.
Det kunne jo blitt en helvetes dag hvis æ skulle sotte og deppa over det hele kvelden, så i stedetfor så bestemte æ mæ for å lage en liste (veldig voksent gjort) bare sånn for å mote mæ sjøl litt opp. Det e ikke the end of the world, liksom… (jo det e det)

Det e bra å være voksen fordi

æ har større frihet

æ har de beste vennan æ ikke trenger å bevise noe for

æ kan gå på butikken i joggebukse, uten sminke rett etter trening og bare være
litt bekymra for kossn æ ser ut

æ kan tilbringe en hel helg frivillig på sofaen med en bok, fortelle det til noen
å få følgende reaksjon: «åh så deilig»

æ har mine egne meninger uavhengig av ka andre mener

æ kan planlegge ferie til sommeren eller tre år fram i tid, for æ vet at vi fortsatt
kommer til å være sammen

Det eneste som e skikkelig ræva med å bli voksen e vel egentlig at man blir en litt mer rynkat versjon av sæ sjøl. Kroppen forfaller. Æ ser jo forskjell på bilder fra fem år tilbake. Æ ser eldre ut. Kroppen har endra sæ, den buler liksom litt mer utover til alle kanta. Heldigvis e den ikke begynt å henge og slenge
Ellers e man jo bare så gammel som man føler sæ, stort sett. (Det betyr ikke at hvis man som førtiåring føler sæ som atten så kan man oppføre sæ som det, though. Ungdom e man bare èn gang, og det e en grunn til det.)

Voksen e egentlig greit så langt. Skatt, ligninger, regninger, forpliktelser og alle de der stygge ordan suger selvfølgelig, men man blir vant med det etterhvert. Det blir en del av hverdagen, og til slutt så glemmer man nesten kossn det va og være lykkelig uvitende. Da sommerferien va kjempelang, man va ute hver dag til langt ut på kvelden, fikk myggstikk og fregner, og va så forelska at man trodde hjertet skulle briste any time, for så å digge en helt anna dagen etter. Tida da pannekaker på fredagan gjorde at man va lykkelig hele helga, og man ble helt gal av å tenke på at det va 7 dager til man fikk fortsettelsen på Brødrene Dal.

*sukk*

Bildet: Midt i et gjesp, eller bare rape gal?

When you smile, the whole world stops and stares for a while
1Wlima.jpg

Foto:Martinebob

Spekeskinke. Fagoppgaven. Nyttårsløfter. Årets.

Det va bursdagsfeiring på jobben i går, og æ spiste tolv loffskiver med spekeskinke og kokt egg. I kid you not. Æ rulla hjem for å si det sånn. Klarte så vidt å vralte mæ en kveldstur i lag med Wilma og Fredrik etterpå, korpå æ kollapsa i stolen vel hjemme. Heldigvis så funka hjernen akkurat så æ fikk klort ned og levert inn problemstillinga til fagoppgaven 48 minutter før fristn va ute. Så godt å få det gjort!

Siden vi har bikka 2011 så skal æ evaluere hvorvidt æ har klart å oppfylle de gamle nyttårsløftan mine, samt komme med noen nye.

Nyttårsløfter for 2010
Lage mer spennende mat, ikke være redd for å prøve noe nytt
Se minst 100 filmer
Lese minst 50 bøker

Spennede mat ja… Hmm. Æ trur at 80 % av det æ spiste i 2010 inneholdt en eller anna form for pølse. MEN, æ spiste veldig mye salat, og det skal æ ta med mæ. Salat e fantastisk, spesielt når den inneholder fetaost i chilisaus. Og æ har jo vært flink å prøve nye ting når æ har kommet over dem. Snodigmaten i Murmansk f.eks. Smakte på alt!  Så 108 filmer! Leste bare 32 bøker, så æ feila litt der.

Nyttårsløfter for 2011

– Være flink med skolearbeidet. Vet ikke helt ka det innebærer, men æ skal hvertfall være flink å arbeide regelmessig. Ikke ta så mange skippertak. Skippertak e jo mitt mellomnavn, men det e fryktelig stressende.

– Fortsette med å trene tre dager i uka, og gå èn time hver dag.

– Bli bedre med penger. Spare mer, kjøpe mindre crap.

Og ellers så skal æ igjen prøve å se 100 filmer, og lese 50 bøker. Syns det e gøy å ha sånne mål.

Årets

Årets person e min gode venn Fredrik som dro mæ ut av mitt triste, mørke deppehull i sommer da æ prøvde veldig hardt å begrave mæ sjøl i selvmedlidenhet og savn.

Se så fornøyd
fredrik.jpg

Foto:Martinebob

Årets film e vanskelig å bestemme sæ for. Æ så så mange! Men hvis æ skal trekke fram den som gjorde mest inntrykk så må det være dokumentaren Boy Interrupted.

Årets bok – Regines bok. Fine jenta, fine boka.

Årets største glede e helt klart Wilma. Ho har brakt så utrolig mye gøy og fint inn i livan vårs.

3burra.jpg

Foto:Martinebob

Årets savn va da Ole Morten flytta til Svalbard og æ ikke så eller hørte fra han på forever.

Årets beste måned va september da Ole Morten va hjemme igjen, skolen va begynt, det va rødt og vakkert overalt og vi gikk de fineste turan.

Årets beste avgjørelse va å kjøpe treningskort på Fysionord.

Årest blondie e svigermor. «Kor mange daga e 15 daga? Åjaaa, det e jo to uker…»  <3

Årets WTF må være helga i juli som innehold alt fra stalking til nakne folk og et drama uten like.  

Årets usaklige uttrykk e LOL. Det brukes om stort sett alt. «Lolle en tur på krysset å kjøpe pølsebiter og pomfri?»  «Lolle en film?» «Ka du gjør?» «Nei, ikke mye.. bare sitter og loller».

Årets kjøp må være nytt kjøkken. Æ elsker kjøkkenet mitt. Fine. Eller kanskje de nydelige skoan æ kjøpte i praha for 70 kr.

Årets matrett e som alltid PØLSE. Kokt pølse, stekt pølse, gratinert pølse – bare gi mæ pølse så e æ fornøyd.

3P__lse.jpg

Foto:Martinebob

Årets søteste må være Jeanett som løper rundt med en øl i handa og roper FUCK OFF til random folk ho ikke kjenner (litt full bare?).

Årets dummeste kommentar må være på badet her om dagen da Ole Morten presterte å si: Vits å bruke peng på og klippe håret når du alikevel skal putte sånn der greie i det så det ser ut som at du ikke har klippa det på syv år? Trivelig kar han der.

Årets kosligste ord må være lillebror som sa æ hadde arma (muskler) som en GRESK GUD. Det kommer æ aldri til å glemme. Han mente det sikkert som en lol, men whatever. Æ suger det til mæ!

Sing for the moment

3Busted.jpg

Foto:Martinebob


Julekalender. Julebord. Spisepinner. Oldemor

Ja, så va man midt i julestria! E det ikke det man sier?  Æ har enda julegaver som ikke e kjøpt, til og med mange som ikke e sendt! Trur fristen e i morra, så æ får vel stresspakke litt i idag.

Siden sist så har æ;

Fått verdens beste julekalender i bygave hos Fredrik.
1Julekalender.jpg

Foto:Martinebob

Stooore sjokoladebiter som smaker himmelsk. Forskjellig smak hver gang!  Lykke <3

Vært i Murmansk på sightseeing, shopping, middag, strippeshow og bytur, og endt opp med bare bilder av mæ sjøl – riimelig fin i farta. «Ole Morteeen, vi må ta bilde til blåGghEehn»  Yes…
1Martinerock_.jpg

Foto:Martinebob

Da vi kom hjem va det falt minst 30m snø, og dem hadde vært kjempeflink å måkke. WTH? Skjer med å levne en diger skavvel midt i oppkjørselen? Blåbilen e snødd inne. men vi har tatt fram vinterbilen, så vi e berga!

1M__kkah.jpg

Foto:Martinebob

Fått spisepinnan mine spist opp av en glupsk hund med løpetid.
1Spisepinner.jpg

Foto:Martinebob

I dag har æ vondt i halsen og ryggen, og bruker dagen hjemme med Wilma. Ho ligger på badet i dusjen oppå alle klærne æ har sortert og skal vaske. Søte.
1Wilmabadet.jpg

Foto:Martinebob

Nu e det rydding, vasking og pynting som står på agendaen resten av uka. Snart e det jul folkens, og æ e som vanlig ikke klar i det hele tatt. Husker som liten da dagan snegla sæ av gårde, nu e det bare svosj så e jula der, svosj så e den over, svosj så e det sommerferie – man e ett år eldre og kan ikke fatte kor tida blei av.  Skummelt!
Æ drømte om begravelse og triste ting i natt, og oldemor. Æ så ho så klart, akkurat sånn som ho så ut da ho va frisk og en del mer levende enn nu. Rød i kinnan og fine kjolen. Det e mange år siden ho har vært i drømman mine. Rart at ho plutselig skulle dukke opp. Lurer på ka det betyr.

Ellers så har frisøren skamfert mæ så æ nesten ikke har hår igjen på hauet!  Neida, det va så slitt at vi bare måtte ta det… nufs. Jaja. Det vokser ut igjen. Føler mæ snål med så kort hår, man ser så godt at æ har de breieste svømmeskuldran ever.

On the floor, I’m just a zombie. Who I am is not who I wanna be. I’m such a tragedy, with every move I die.
1M_W.jpg

Foto:Martinebob